Startsida

Välkommen till Jim Gahnfelts websida!

Varför finns den här websidan - en sida om greppträning, om en Chevrolet från 1955 och med recept på glutenfritt böd? Kolla under allmänt så klarnar det kanske.

 

Händer det nåt? Jo, lite sällsynta uppdateringar här och där.

*********************************************************

2011-01-11

En amerikansk Viking har anlänt till Eskilstuna-trakten. Kolla Cheva-sidan!

2010-12-28

Vintersolståndet och julen är knappt passerade och man kan redan börja se fram emot bilträffarna 2011. Rod'n Kustom Scandinavia har spikat datum redan. Det tackar vi för - snart är det vååår igen! Ska nog skotta bort snön framför garaget nån dag, starta Chevan och åka en sväng om den är på humör och inte kylaren dräller alltför mycket.

Jag längtar efter känslan, när vi har packat bilen med mat och fika och drar iväg tillsammans, Ulrika bredvid mig i framsoffan. Vi vill alltid köra båda, så den ena får köra dit och den andra får köra hem. Förhoppningsvis skiner solen när man sitter där med händerna på bakelit-ratten, barnen kanske är med i baksätet, stereon spelar gammalt och det låter lagom burkigt ur högtalaren i instrumentpanelen och den där sköna sommarmorgon-luften smyger in genom dom öppna fönstren. Snart är vi där!

Frestar lite med en bild från sommaren 2010 och Kjula Dragway:

2010-12-10

Skulle aldrig ha skrivit det där om att träningen gick bra... Jag har varit konstant förkyld sen dess och den här veckan har nästan hela familjen varit råförkyld med rejält ont i halsen. Den enda som har klarat sig är min fru, men hon vred å andra sidan ena knät ur led förra helgen och har varit hemma av den anledningen och jobbar sig sakta tillbaka. Tråkig anledning, men lyxigt och mysigt att vara tillsammans mycket.

Desto roligare är att jag har nytt jobb på gång (i Eskilstuna, som jag ville och hoppades), som inleds i slutet av januari nästa år. Det är nåt helt nytt och för första gången kommer jag att jobba med bilar. Känns toppen på alla sätt!

2010-11-24

En månad till Jul kan man konstatera både med en suck och ett leende. Jag gör både och. Har lagt in en liten uppdatering på Cheva-sidan.

2010-11-22

Nu har det snart gått ett år sen jag satte igång med styrketräningen igen och det känns fortfarande riktigt bra! Ett par avbrott på grund av sjukdom har det blivit under året, men i huvudsak har det fungerat fint och jag har ökat bra i styrka, utifrån mina egna blygsamma förväntningar. Greppträningen kom av sig två gånger - dels i samband med en period av intensiv smärta i armbågen under försommaren och sen när jag fick en bristning i en sena i långfingret i slutet av sommaren. Senskador tar lång tid att läka men nu är den okej igen och jag har grepp-övningar med på passen igen, men tar det mycket varsamt.

Apropå ett år sen jag la om stilen - det är bra märkligt det där med snuset, för jag kan fortfarande känna oerhört starkt sug efter det ibland. Inte konstigt att det var så svårt att sluta. Börja ALDRIG snusa! Men jag är väldigt glad att jag slutade eftersom jag mår så mycket bättre nu.

Midjemåttet är tyvärr samma som för ett år sen, men med tanke på att jag har gått upp ganska mycket i vikt så känner jag mig ändå nöjd (över att magen inte har blivit större alltså). För tillfället prioriterar jag ökningar avseende träningen, så fokus ligger inte på att krympa midjemåttet. Det får komma senare.

2010-10-17

Uppdaterat Cheva-sidan.

2010-10-06

Uppdaterat Cheva-sidan.

2010-06-20

Uppdaterat Cheva-sidan.

2010-02-10

Träningen är återupptagen! Efter drygt tre års soff-liggande (dvs utebliven träning) hade jag i slutet på förra året nått botten rent hälsomässigt. Kroppen var i uselt skick och gav alltför tydliga signaler om att jag behövde lägga om stilen. I början av januari hade jag fått nog och bestämde mig: Snuset åkte all världens väg och jag började träna styrketräning igen, med några grepp-övningar på varje pass bara för det är kul, och motions-promenera flera gånger i veckan. Man tappar mycket styrka om man inte tränar under en så lång period och det blir väldigt uppenbart när man sätter igång igen. Det är lätt att då deppa ihop över kvittot man får på hur mycket man faktiskt har tappat och kanske till och med tappa sugen igen. Men i mitt fall kändes det absolut nödvändigt att komma igång igen, så det var bara att vifta bort såna tankar.

Redan nu efter en dryg månad kan jag konstatera att det gör stor nytta - jag mår allmänt bättre, är piggare i huvudet och snuset gick förvånansvärt bra att lägga av med. Styrkan kommer långsamt tillbaka också och det känns så skönt!

2009-08-11

Uppdaterat Länk-sidan med några nya bil-relaterade länkar.

2007-05-25

Cheva-sidan är den enda delen av websidan som jag uppdaterar för närvarande. Bil-intresserade får kolla in där och grepptränings-intresserade får hålla till godo med det som finns skrivet sen tidigare under Grippers i menyn. Om och när jag kommer igång med träningen igen lär jag säkert börja uppdatera dom andra delarna också, känns som att det skulle behöva förnyas... Och igång med träningen skulle jag behöva komma för det är trist att känna sig klen, både i kroppen och i nyporna.

2007-02-20

När nu sidan efter inköpet av Chevan fått tillskott i form av bil-innehåll tänkte jag att då får jag anpassa sidan med länkar också. Därför har jag nu splittat länkarna i två kategorier.

2006-09-26

Inte mycket händer med den här websidan just nu och inte med min träning heller. Annat har kommit emellan som stjäl min tid och uppmärksamhet och det andra består av en dröm jag haft sedan tonåren och som nu blivit verklighet - en Chevrolet Bel-Air av 1955 års modell. Bilen importerades våren -06 från USA och har där stått i många år. Den är i behov av ny lack men det viktigaste är att den är frisk i plåten (även om solen bränt sönder lacken på tak, huv och baklucka), har ny inredning och nya bromsar. Så här såg den ut när den lämnade USA:

Klicka på Cheva -55 i menyn för lite fler bilder på bilen.

2006-04-23

Jag och äldsta sonen fick för oss att testa på armbrytning för en tid sedan. Det visade sig vara så pass kul att svetsen fick lånas hem igen för att bygga ett eget bord - med inbyggd motståndar-anordning som kan lastas med vikter. Se Bilder som uppenbarar sig i menyn om man klickar på Grippers.

2005-11-26

Jag var i Örebro idag och tittade på Mästarmöte i styrkelyft. Otroligt imponerande att bland annat få se Jörgen Ljungberg knäböja 400 kg och Kennet Sandvik bänkpressa 332 kg! Magnus Samuelsson underhöll i pausen och lyfte 200 kg Atlas-sten samt rullade ihop en stekpanna som om den vore av kartong... Det var mörkt i lokalen så kameran presterade inte så bra, men här finns i alla fall några bilder och filmer.

2005-10-08

Bilder och några filmsnuttar från NGC II finns här! Jag åkte tillsammans med Robert Lindh till Vretstorp för att titta på och döma årets andra upplaga av Vretstorpstävlingen. Arrangerande Jörgen Holm hade ordnat strålande solsken och sommartemperatur trots den sena tiden på året. En mycket bra och rolig tävling! Det var kul att träffa både Jörgen och Johan Albrektsson igen och särskilt kul att träffa Dickey Oscarsson - otroligt stark och väldigt rolig. Särskilt minnesvärt var det att se Dickey lyfta 107 kg i tvåhandspinch och nääästan sätta 119,5 kg i Rolling Thunder. Bilresan dit och hem var också mycket underhållande - bara grepp-snack hela vägen med Robert!

2005-09-14

Jag har fyndat på Blocket - min gamla träningsbänk var en ALEX-bänk av typen "mindre hemgym" med skivstångsupplägget fast ihop med bänken. Hur mycket ett sådant upplägg håller för är svårt att veta men Budo Fitness, som jag köpte den av 1988, sa när jag frågade nyligen att generellt brukar man säga 100 kilo för den typen av bänkar. Det kändes osäkert att köra bänkpress om man inte säkert vet vart gränsen går så därför har jag under en längre tid letat efter ny bänk, bl a på Blocket.

Den jag köpte nu var en riktigt kraftig bänk och ett rejält skivstångsupplägg - båda av den typen som finns på kommersiella gym. Dessutom ingick en skivstång och 60 kilo vikter - allt till ett kalaspris! Håller man koll på annonser kan man hitta riktiga guldkorn ibland. I detta fallet blev tillkom en bilresa från Eskilstuna till Hedemora men det blev ändå en alldeles lysande affär. Uppdaterat bilderna under rubriken "Gymmet" på bild-sidan (som uppenbarar sig i menyn om man klickar på Grippers).

2005-09-10

Min nya "Samuelssonska" wristroller är klar. Den fungerar suveränt bra och har bara kostat några tior. Den finns med bland mina bilder (som uppenbarar sig i menyn om man klickar på Grippers), längst ner under rubriken Greppredskap.

2005-05-22

Bilder och några filmsnuttar från LGC XIII finns här! Jag åkte tillsammans med Mikael Lindén ner till Löddeköpinge. Undertecknad för att titta på och Mikael för att tävla. Jag kanske skriver ihop några rader om den resan framöver.

2005-04-01

Sidan har nu fått ny adress. Jag har skaffat webhotell och därmed fått möjligheten att utöka sidan, utan att behöva bekymra mig för att den ska rymmas inom någon 10 MB-gräns - nu är gränsen 300 MB! Jag köpte enklaste alternativet hos Surftown. Det verkade väldigt prisvärt och har fungerat bra hittills. Man hade ju kunnat passa på att lyfta hela sidans stuk på samma gång (för det känns som att det kanske behövs), men det får komma senare. Det är innehållet jag vill få fram - det estetiska är än så länge av underordnad betydelse.

Jag har förresten inte fått storhetsvansinne, om någon undrar över domännamnet. Jag kunde bara inte bestämma mig för något, varken kul eller passande, så det fick bli mitt eget namn. Efter att jag lagt beställningen kom jag på att om man har både sitt för- och efternamn i domännamnet, blir det ju mindre lyckat med mailadresserna: "förnamn@förnamn.efternamn.se" ungefär. Fast då var det för sent, när den tanken slog mig.

2005-02-09

Mitt Power Rack är nu klart! Med anledning av dess tillkomst, har jag stökat om en hel del i gymmet hemma. Kolla in bland mina bilder (under Grippers och sen Bilder i menyn) och läs mer. Bilderna på "rundvandringen" (på mina 25 kvadratmeter) är utbytta och detaljbilder och info om mitt Power Rack finns också.

2005-02-01

All min greppträning har tyvärr legat nere på sista tiden pga sjukdomar (egna och barnens), tidsbrist och prioritering av annat - bl a byggande av nya prylar till gymmet. Det är dels lite nya greppredskap som kommit till, men framför håller jag på och bygger ett power rack. Det verkar bli mycket lyckat och jag har svårt att tro att man kan skaffa sig ett på billigare sätt såvida man inte stjäl ett, trots att jag köpt det nästan färdigt. Bilder på det kommer så snart det är klart och då kommer det också bli uppenbart vad som gör det både bra och billigt.

2004-11-02

Befintliga träningsredskap har fått sällskap av ett Rolling Thunder-handtag - hemsvetsat det också. Se bilder.

2004-09-14

Nya grepp-leksaker!!!

Jag har fått låna en svets av grannen och kunnat slutföra flera saker som jag haft idéer om länge. Det har varit jättekul att jobba med. Kolla under bilder (som uppenbarar sig i menyn om man klickar på Grippers)! Har också gjort om den bildsidan så att den nu har miniatyrbilder och därmed inte ska ta så lång tid att ladda.

2004-08-26

Beef Builder Elite gick äntligen ihop, i höger hand!

2004-06-16

Nya bilder! Jag har just haft turen att kunna köpa loss lite träningsprylar från min förra arbetsgivare, som ska flytta till nya lokaler och där inte kommer att ha plats för något gym. Priset var bra, så nu har mitt hemgym utökats med en draghiss med 125 kg viktmagasin, ett par fasta hantlar 12,5 kg, ytterligare en skivstång, 80 kg skolvikter, ett viktställ (trädmodell) och ett hantelställ med plats för åtta hantlar. Ibland har man tur! Klicka på Grippers i menyn (som då ändrar sig) och sen "Bilder" i den menyn. Status på Beef Builder Elite är nu 1-2 mm kvar på både höger och vänster.

2004-02-17

Idag kom certifikatet från IronMind! I paketet låg också en keps och t-shirt med "Captains of Crush" logotypen. Snygga båda två, så det var också kul, men roligast var så klart att få certifikatet i handen. Det ska jag rama in!

2004-02-14

En till sida upplagd. Denna innehåller tips kring träning med grippers, det viktigaste jag tycker man behöver veta om man märker att man fastnat för det här och vill börja träna med grippers regelbundet. Klicka på Grippers i menyn (som då ändrar sig) och sen "Grip-tips" i den menyn.

2004-02-06

Ny sida upplagd med lite recept på glutenfria prylar.

2004-02-05

Ny sida upplagd med just mer detaljerad rapport från certifieringen. Klicka på Grippers i menyn (som då ändrar sig) och sen "CoC" i den menyn. Har en till sida på gång sen, med ett par användbara recept på glutenfria prylar. Bör vara klar snart.

2004-01-31

Äntligen!!! Jag har just kommit hem från Magnus Samuelsson och har där klarat av certifieringen (se intyget som jag ska skicka till IronMind i morgon) på Captains of Crush No. 3! Det är SÅ SKÖNT att det är avklarat efter all träning. Återkommer med mer detaljerad rapport inom kort.

2004-01-26: Funderingar inför lördag

Jaha, så är det snart dags! Om fem dagar ska jag åka ner till Magnus Samuelsson för att certifiera mig på Captains of Crush No. 3. Ganska precis fyra månader efter att jag första gången stängde min CoC#3 och åtta månader efter att jag började träna grippers regelbundet. Att Randall på IronMind utsåg just Magnus som vittne, blev jag väldigt glad för. Dels för att han vunnit både Worlds Strongest Man och Sveriges Starkaste Man (ett antal gånger) och dessutom var han den förste svensken att klara certifieringen på Captains of Crush No. 3. Det ska bli väldigt kul att träffa honom.

Jag har tränat tungt sedan uppehållet för jul- och nyårshelgerna som detta år inkluderade influensa för alla i familjen utom undertecknad (som klarade sig med en förkylning). Körde sista passet i fredags och nu är det bara vila som gäller fram till helgen - vill INTE att nåt ska gå fel! Stängde trean med både höger och vänster på senaste passet och det kändes fint, men man vet inte säkert förrän efteråt...

2003-12-29

Klartecken från Magnus Samuelsson! Pratade med honom på telefon idag och vi bestämde att den 29 januari ska jag ner till Kisa för certifiering. Mitt mail hade han läst och svarat på, men det måste ha kommit på villovägar mellan Kisa och Eskilstuna, för jag fick det aldrig. Men nu är i alla fall datumet satt och det känns jättekul!

2003-12-12

Okej, "senaste nytt" är för närvarande endast avsaknad av nyheter. Har inte fått svar från Magnus Samuelsson ännu, så det kanske är så att mailvägen inte är den bästa att nå honom (även om det var vad som föreslogs i mailet från IronMind). Får nog testa att ringa i helgen.

2003-11-26

Sidan publiceras idag i sin nuvarande form efter mycket huvudbry. Web-snickeri är inget jag pysslat med tidigare och det märktes på tidsåtgången innan sidorna lirade som jag ville.

2003-11-24

Mailade Magnus Samuelsson angående min förestående certifiering. Nu ska det bara hittas ett datum som passar båda. Jättekul och ganska nervöst!

2003-11-18

Fick efter lite mailväxling med Randall på IronMind idag veta följande:

"Many thanks for your continued patience - it was worth it because Magnus Samuelsson is back now and he has kindly agreed to be your official witness, so you have a once in a lifetime opportunity to meet this tremendous strongman who also has one of the absolute best grips in the world. I think having Magnus be your witness will give you a little extra horsepower, besides being a lot of fun for you."

Visst, nog blir det kul och jag skulle inte tacka nej till några extra hästkrafter...

2003-11-05

Mailade IronMind idag och anmälde intresse för en COC#3-certifiering.

2003-11-04

Stängde COC#3 med vänster hand idag - kolla!

2003-09-18

Stängde COC#3 första gången idag (med höger hand)!

********************************************

Denna sida funkar bäst i upplösning 1024 x 768 eller högre. Om den funkar med Netscape, gamla Internet Explorer-versioner eller Äppel-datorer, har jag ingen aning om.

 

Antal besök på sidan mellan 2003-11-26 och 2005-04-01:

Antal besök på sidan sedan 2005-04-01: