Länkar

 

 

Träning

 

För att handla Captains Of Crush (grippers) och annan tung träningsutrustning, besök IronMind.

 

 Kuseruds Idrottsprodukter

Vill man handla bra träningsutrustning på närmare håll och till grymma priser, bör man vända sig till Rune Andersson på Kuseruds gård. Kontakta honom om det du söker inte finns på websidan - han har allt!

 

Tycker man hoppen mellan IronMinds grippers är för stora, kan man läsa om och beställa Robert Barabans egentillverkade och utmärkta grippers på sidan handgripper.net. Vill man handla i Sverige, finns de att köpa bl a hos Budo Fitness-butikerna.

 

Här finns förutom RB-grippers och Heavy Grippers det mesta som rör träning och träningsutrustning. De har både webshop och butiker i många städer.

 

Ytterligare ett ställe att beställa Robert Barabans grippers ifrån är sidan Handgrippers. Här finns också lite annat, grepprelaterat och en del läsvärda tips.

 

Hos Weightlifter's Warehouse kan man bland mycket annat köpa grippers också, av typen Beef Builder. Även dessa fyller, liksom RB grippers, hoppen mellan IronMind's. Deras "Super Master" är en bra mellangripper mellan CoC#2 och CoC#3 och deras "Elite" passar mitt emellan CoC#3 och CoC#4. Siffrorna på motståndet går inte att jämföra med IronMinds (så gör inte det) för de mäter tydligen på olika sätt.

 

Magnus Samuelssons websida finns mycket att läsa, bilder, filmer och siffror som får hakan att landa på stolen. Magnus är förutom i absoluta världstoppen inom Strongman-sporten också bland de mest greppstarka i världen (som femte person i världen certifierad på Captains of Crush No. 4) och har också på sin websida en webshop där man bland annat kan köpa IronMinds grippers och hans tränings-DVD!

 

 LGC

Här återfinns resultaten och ibland bilder från den största, regelbundet återkommande grepp-tävlingen i Sverige.

 

Skaparen bakom ovanstående sida har också en sida om greppträning, kallad "Nytt grepp" och den hittas här. Där kan man både läsa och handla prylar.

 

 Allt om kost

Fredrik Paulun tillhandahåller utmärkta svar på många frågor om kost och kosttillskott. Här finns mycket fakta som är bra att känna till om man tränar.

 

Kolozzeum är en bra webshop som säljer kosttillskott och i anslutning till den shopen finns ett utmärkt forum. Detta är ett väldigt schysst ställe att diskutera träningsrelaterade frågor. Här finns mycket kunskap samlad!

 

 Cyberpump's Gripboard

Ytterligare ett forum, men i huvudsak grepprelaterat, är GripBoard.

 

 

 

 

 

 

 

 

USA-bilar

 

Classic Chevy-Forum:

TriFive.com är ett forum för likasinnade. Äger man en Classic Chevy eller bara är intresserad så finns mycket att läsa och titta på här.

ChevyTalk är ett bredare forum som inte bara är inriktat på Classic Chevy utan Chevrolet över huvud taget. Ett mycket omfattande och bra forum!

Det svenska Classic Chevy-forumet finns här!

 

Andra svenska forum:

Nailheads
Musclecars.nu
Lowbrow
SSRA
Wheels Magazine
Lazzat
Enviken Records

 

Privatpersoners sidor:

Owe Hellberg har jag lärt känna på Trifive.com och på hans sida finns mycket kul att läsa och titta på - både om hans USA-resa och även om hans pågående renovering av en Cheva '55. Renoveringen är inte bara en renovering utan mer en förvandling av en drygt 50 år gammal bil till en ny bil. Den kommer att bli enastående fin! Owe har en till sida som också innehåller bilder från renoveringen - kolla in den också!

Richard Gimsér har en snygg sida om sina Classic Chevys, och dom är några stycken! En imponerande samling som man kan läsa om och titta på här.

Janne Ericsson har en fin Cheva '56 och om den och en del annat kan man läsa på hans websida.

Project '55 är en sida av Lawrence, en kille i England, som också han renoverar en Cheva '55. Han har mycket text och bilder från hela sin fler-åriga renovering.

Per Hedlund (brorsans svåger, min räddning vid motorproblem och släktens stolthet på strippen) har en fin '69 Camaro som han kör dragracing med. Under uppbyggnad i garaget har han också en Amazon som ska V8-bestyckas. Följ hans racing här.


Klubbar:

Svenska Classic Chevy-klubben finns här!

I Umeå finns klubben Nailheads som har en sida med många snygga bilar och mycket fina bilder samt ett schysst forum.

Restorers håller till utanför Örebro och har en bra sida med fina bilar - Kolla!


USA-bilar till salu:

Hålls USA-bilar

Arizona Classic

Bil-Anders

Gesta Bil

Classic Cars

USA-bil

 

Delar till Classic Chevy:

Sverige:

Norins

Dans Classic Cars & Parts

Överås Veteranbildelar AB

USA:

Eckler's

Danchuk

Mutton Hollow Chevys

Truck And Car Shop

Cars Inc.

Renoverade förgasare till bra priser

 

Träffar och dragracing:

Bor man i eller kring Mälardalen måste man hålla koll på och besöka evenemangen som ordnas av Rod & Kustom Scandinavia . Massor av cool dragracing och mycket bra ordnat runt omkring. Rekommenderas!

Vill man återuppleva träffarna som varit kan man köpa dom oerhört välgjorda och proffsiga DVD-filmerna från Rivstart. Toppen att njuta av under vinterhalvåret.

Tack vare Per och Barbro finns många och fina bilder från dom lokala fordonsträffarna i Skogstorp utanför Eskilstuna. Vi träffas, tar en fika och pratar bilar varje tisdag-kväll (18-20) under maj-september utanför gamla kiosken, numera Gula Rosen, och dom brukar låta kameran jobba flitigt. Kolla deras album här.

 

Musik:

Hos Enviken Records finns musiken ! Ska det spelas musik i stereon på en USA-bil - då köper man skivorna här (även om själva köpen av deras skivor numera sköts av Ginza).

John Lindberg Trio spelar Rock och Rockabilly på ett underbart sätt. Grymt bra band!

Knock-Out Greg & Blue Weather är en supergrupp som spelar musik som man omöjligt kan vara stilla när man hör. Otroligt bra! Tyvärr har bandet upphört och sidan finns inte kvar. Skivor med dom går att hitta och rekommenderas. Jag låter länken ligga kvar ett tag - man kan ju alltid hoppas att dom blir spelsugna igen.

The Go Getters gör mig också på gott humör!

 

Övrigt:

Bilder på alla tänkbara USA-bilar finns här. Kan vara användbart när man sitter och funderar på hur en viss bilmodell eller årsmodell ser ut.

Min fru har knåpat ihop en hemsida om sin hobby, trädgården mm och här finns den.